Luchthavens dicht bij de Spaanse kust

Boek je vlucht naar de Spaanse zon

Luchthavens dicht bij de Spaanse kust

Spaanse kust

Luchthavens dicht bij de Spaanse kust bieden uitstekende toegang tot de prachtige stranden en steden van Spanje. De grootste luchthaven aan de kust is Barcelona El Prat, op 12 km afstand van het stadscentrum van Barcelona. Het biedt internationale vluchten met verbindingen naar grote steden in Europa, Afrika, Azië en Noord-Amerika. De luchthaven van Malaga is een andere grote luchthaven aan de Spaanse kust, op 8 km afstand van het stadscentrum van Malaga. Het heeft directe vluchten naar veel Europese steden en naar enkele bestemmingen in Afrika en Zuid-Amerika. Kleinere regionale luchthavens zoals Sevilla San Pablo Airport of Jerez de la Frontera Airport zijn ook goede opties voor reizigers die nabijgelegen steden zoals Cadiz of Granada willen verkennen. Al deze luchthavens bieden openbaar vervoer voor bezoekers die aankomen in hun respectievelijke stadscentra of kustgebieden.

Barcelona en Valencia

Barcelona is een van de meest populaire toeristische bestemmingen aan de oostkust van Spanje. Het biedt een verbluffend scala aan attracties en activiteiten, van de iconische architectuur tot de ongerepte stranden. Barcelona heeft ook directe toegang tot enkele van de beste luchthavens in Europa, waardoor reizigers er gemakkelijk kunnen komen. Net ten noorden van Barcelona ligt de internationale luchthaven El Prat, die zowel nationaal als internationaal gemakkelijk bereikbaar is. Met vluchten naar meer dan 140 steden in 35 landen, maakt deze luchthaven reizen door Europa erg gemakkelijk.

Valencia is een andere belangrijke havenstad aan de oostkust van Spanje. Net als bij Barcelona zijn er meerdere luchthavens in de buurt die rechtstreekse vluchten aanbieden, zowel nationaal als internationaal. Valencia Airport ligt op slechts 9 kilometer afstand van het stadscentrum en bedient vluchten binnen Europa, evenals enkele internationale bestemmingen zoals Marokko of Egypte. Bovendien ligt de luchthaven Alicante-Elche op slechts een uur rijden van Valencia en biedt nog meer internationale vluchtmogelijkheden voor diegenen die op zoek zijn naar verdere reismogelijkheden tijdens hun verblijf in Oost-Spanje.

Sevilla en Malaga

Sevilla en Malaga zijn twee steden aan de zuidwestkust van Spanje. Beide steden hebben hun eigen internationale luchthavens, die toegang bieden tot de rest van het land en tot andere landen in Europa. Sevilla Airport is een van de drukste luchthavens in Spanje en bedient jaarlijks meer dan 14 miljoen passagiers. Het biedt een verscheidenheid aan binnenlandse en internationale vluchten, evenals charterdiensten. De luchthaven ligt ongeveer 10 km van het centrum van Sevilla. Malaga Airport ligt 8 km ten zuidwesten van het stadscentrum van Malaga en bedient jaarlijks meer dan 19 miljoen passagiers. Dit maakt het de vierde drukste luchthaven van Spanje na de internationale luchthaven Madrid-Barajas, de luchthaven Barcelona El Prat en de luchthaven Palma de Mallorca. Het heeft directe verbindingen met veel Europese steden zoals Londen, Amsterdam, Parijs en Rome, maar ook met andere bestemmingen over de hele wereld.Santander en Bilbao

Santander en Bilbao zijn twee van de belangrijkste steden aan de noordkust van Spanje. Beide steden hebben hun eigen luchthavens, waardoor ze ideaal zijn voor reizigers die de regio willen verkennen. Santander Airport ligt net buiten Santander zelf en biedt zowel binnenlandse als internationale vluchten van verschillende luchtvaartmaatschappijen. Het is een van de drukste luchthavens in Noord-Spanje, met meer dan 3 miljoen passagiers die er elk jaar doorheen reizen. Ondertussen bevindt Bilbao Airport zich in Loiu, ongeveer 20 kilometer van het stadscentrum. Het biedt voornamelijk binnenlandse vluchten aan, maar er zijn ook enkele internationale opties beschikbaar. Met meer dan 4 miljoen passerende passagiers per jaar is het een van de belangrijkste luchthavens om naar Noord-Spanje te reizen.

Murcia en Alicante

Murcia en Alicante zijn twee steden aan de zuidkust van Spanje. De dichtstbijzijnde luchthavens bij elke stad zijn respectievelijk: Murcia-San Javier Airport en Alicante-Elche Airport. Beide luchthavens hebben meerdere dagelijkse vluchten naar verschillende binnenlandse en internationale bestemmingen. Murcia-San Javier Airport ligt op 40 kilometer afstand van de stad, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is met de auto of bus in iets minder dan een uur. De luchthaven Alicante-Elche is zelfs nog dichterbij, op slechts 11 kilometer afstand, met regelmatige treinen tussen de luchthaven en het centrum van Alicante die elke 20 minuten rijden tijdens de spitsuren. Bovendien bieden beide luchthavens een grote keuze aan winkels, eetgelegenheden en belastingvrij winkelen voor reizigers die op zoek zijn naar een beetje winkeltherapie voor hun reis naar huis.Grote internationale luchthavens: Madrid en Palma de Mallorca

Madrid is de grootste luchthaven van Spanje en een van de drukste in Europa. Het dient als knooppunt voor vele binnenlandse en internationale vluchten, waaronder die vanuit Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Afrika. De luchthaven ligt ongeveer 25 kilometer van het stadscentrum van Madrid, waardoor het zeer toegankelijk is voor zowel toeristen als zakenreizigers. Deze luchthaven heeft twee landingsbanen en twee terminals met tal van winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Naast zijn passagiersdiensten heeft het ook uitgebreide vrachtdiensten die het tot een belangrijke toegangspoort tot Europa maken.

Palma de Mallorca is een andere grote internationale luchthaven in de buurt van de Spaanse kust in de regio van de Balearen. Deze luchthaven ligt op slechts 9,6 km van het stadscentrum van Palma en biedt snelle toegang tot populaire vakantiebestemmingen zoals Ibiza of Formentera. Het heeft drie landingsbanen met meer dan 20 miljoen passagiers die elk jaar passeren vanwege de populariteit onder toeristen die op zoek zijn naar zonovergoten stranden of een bruisend nachtleven tijdens hun vakantie. Palma de Mallorca Airport voert ook reguliere binnenlandse vluchten uit binnen Spanje en internationale vluchten door heel Europa en daarbuiten.

Boek je vliegticket naar Spanje

Blogfoto van Anna Gru via Unsplash

Posted In:

Populaire stranden aan de Costa del Sol

Solmar bus vakanties naar de Spaanse costa's